Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

ODEON vinder Grand Prix pris i Lissabon

18 April 2018

Det 11. Saint-Gobain Gypsum International Trophy Awards blev for nylig afholdt i Lissabon, hvor 87 projekter fra 37 lande konkurrerede om priser inden for 6 kategorier samt en Grand Prix pris. Her blev Danmark den store vinder, og kunne gå derfra med Grand Prix prisen for projektet ODEON, Odenses nye musik-, teater og konferencehus.

Omkring 450 arkitekter, entreprenører, journalister og Saint-Gobain ansatte fra hele verden deltog i prisuddelingen der fandt sted den 23. marts.

Prisuddelingen afholdes hvert andet år, og blev første gang afholdt i Paris i 1998. Her deltog 20 projekter fra 15 lande om priser inden for 2 kategorier: Plaster og Plasterboard. Siden da har uddelingen udviklet sig eksponentielt og i dag uddeles der priser inden for 6 kategorier:

  • Plasterboard
  • Plaster
  • Innovation & Sustainability
  • Residential
  • Non-residential
  • Ceilings

Trophy er en mulighed for at anerkende det fremragende samarbejde der eksisterer mellem Saint-Gobain og dets kunder, og en særlig mulighed for at hylde projekter, hvor særligt entreprenørerne har udvist exceptionelt håndværksmæssig ekspertise og tekniske færdigheder. Der lægges vægt på en høj kvalitet af håndværk, kombineret med fremadrettet tænkning, inkorporering af specifikke præstationskriterier og et godt samarbejde mellem de involverede partner, der er med til at gøre byggeriet til virkelighed.

Derfor blev ODEON Grand Prix vinder
Grand Prix trofæet udleveres til det projekt og den entreprenør, der repræsenterer den samlede konkurrencevinder. Odenses nye musik-, teater og konferencehus vandt hovedprisen, da det var et fremragende eksempel på brugen af højtydende gipssystemer kombineret med godt håndværk.

ODEON står nu klart, som et velfungerende kulturelt powerhouse midt i Odense. Et powerhouse der samler Syddansk Musikkonservatorium, Skuespiluddannelsen Odense, Odense Teater samt café og ungdomsboliger under et tag. Men vejen til det færdige byggeri krævede ekspertise og et godt samarbejde omkring viden og ideer i de kritiske faser af bygeriet. For ODEON er et anderledes byggeri med skæve vinkler og forskellige typer rum, og derfor var der også et behov for at tænke nyt. Nok kunne man benytte standard løsninger, men ofte skulle de anvendes på nye og anderledes måder.

En af de største udfordringer i byggeriet var de strikse akustiske krav, der blev stillet til bygherren. Der skulle lydisoleres effektivt mellem de forskellige musiksale og byggeriets øvrige rum. Samtidig skulle akustikken fungere optimalt med lav efterklangstid og høj taleforståelse.

Ydereligere oplysninger
Teknisk Konsulent Per Leerberg, tlf. +45 61 62 73 79, per.leerberg@gyproc.com
Salgsingeniør / Teknisk Rådgiver Henning Lyng, tlf. +45 40 15 78 10, henning.lyng@gyproc.com

Se mere om Saint-Gobain Gypsum International Trophy

 

Byggefakta:

Areal:  32.000 m2
Byggeperiode:  Juni 2014 – Maj 2017
Arkitekt:  C.F. Møller Architects
Bygherre: KPC Herning A/S
Underentreprenør: S. Guldfeldt Nielsen A/S
Underentreprenør: Raunstrup A/S