Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Nye akustiklofter begejstrer på prisbelønnet skole

7 Juli 2015

Lærere og elever på Dyvekeskolen i København er ”vildt begejstrede” for den gode lyd efter renovering af lofter og vægge med Gyptone Quattro.

 

Der er glæde over hele linjen på Dyvekeskolen i København. I 2014 blev skolen kåret som Årets Skolebyggeri efter en gennemgribende renovering. Lofterne i klasseværelser og gangarealer blev i den forbindelse beklædt med perforerede akustikplader i gips, Gyptone Quattro, og der blev opsat lydabsorbenter på væggene. Hver dag nyder lærere og elever de smukke loftsplader i klassisk dansk design, ikke mindst fordi de også sikrer et behageligt lydmiljø.

 

”Jeg tør godt sige, at både lærere og elever er vildt begejstrede for de nye lokaler med de lyddæmpende lofter," fortæller Lærer Nils Ole Kofoed.

 

Han er ikke i tvivl om, at netop denne løsning med blandt andet Gyptone Quattro akustikplader har gjort skolen endnu mere tilpasset til moderne undervisning, hvor gruppearbejde og hyppig dialog mellem eleverne er en del af hverdagen. Løsningen har skabt ro på skolen.

 

”Nu kan man høre, hvad man siger, og det får eleverne til at dæmpe sig. Der er betydelig mindre støj i klassen, for eleverne behøver ikke råbe,” siger han.

 

Et gennembrud for gipsplader

Forud for renoveringen blev der udført en række lydmålinger for at dokumentere, at man i lokalerne med de perforerede gipsplader – i kombination med vægabsorbenter – kunne leve op til kommunens skærpede krav om en efterklangstid på blot 0,4 sekunder. Testene blev gennemført af akustikeren Claus Møller Petersen, Grontmij Acoustica, der ikke tøver med at anbefale løsningen med Gyptone Quattro i andre miljøer, hvor både slidstyrke og akustisk dæmpning er et krav.

 

”Dyvekeskolen er akustisk set et gennembrud for de perforerede gipsplader, fordi vi nu ved, at de kan leve op til de efterklangskrav, der stilles i dag,” forklarer han begejstret.

 

Bevarer den arkitektoniske kvalitet

Arkitekt Uffe Bay-Smidt fra KANT arkitekter glæder sig over, at netop løsningen med Gyptone Quattro viste sig at skabe det mest behagelige akustiske miljø, for de klassiske, perforerede gipsplader er arkitektonisk den mest korrekte og mest elegante løsning.

 

”Med Gyptone akustiklofter kunne vi bevare den arkitektoniske kvalitet i byggeriet. En udskiftning til andre loftstyper ville have været et væsentligt og negativt indgreb,” fortæller arkitekten bag renoveringen af skolen.

Se filmen fra Dyvekeskolen


Kontakt Gyproc's salgsteam, hvis du ønsker yderligere oplysninger om Gyptone Quattro.

 

Download publikationen "Årets skolebyggeri 2014"