Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Isolering af loft i p-kælder gav varme fødder

18 Maj 2015

Effektiv isolering med ISOVER DUO i tre store parkeringskældre sikrede varme gulve til beboerne i lejlighederne ovenpå – og skabte et jævnt og godt lys over hele p-arealet.

Kan man fjerne fodkulde med loftsisolering? Ja, hvis man isolerer loftet under gulvet i stueetagen, sådan som man netop har gjort i tre ejendomme på Frederiksberg i København.

Her var lofterne i parkeringskældrene beklædt med akustikplader med mindre isolerende effekt. Pladerne var efter mange års brug ikke længere pæne at kigge på, og da ejendommens bestyrelse besluttede, at nu skulle det være slut med, at beboerne over kældrene frøs om fødderne, gik jagten ind på den helt rigtige løsning.

To fordele på én gang

Valget faldt på ISOVER DUO, der er en isoleringsplade i glasuld, som blandt andet kan leveres med en mat alu-belægning. På den måde får man to fordele på én gang.

For det første isolerer de 100 mm tykke ISOVER DUO-plader effektivt mod kulden i parkeringskælderen, så nu har beboerne fået højere temperatur i gulvet i stuer og værelser – og på den måde en langt bedre varmekomfort end før.

For det andet reflekterer alu-belægningen lyset fra de få lamper i kælderen og fordeler det jævnt ud over hele p-arealet i de tre kældre på hver 700 kvadratmeter. Det er rart, når man kommer sent hjem og skal parkere bilen en bælgmørk aften.

Hvor effektivt ISOVER DUO isolerer dokumenteres af en spændende måling, der viser, at varmen nu bliver hos beboerne i lejlighederne.

”Da pladerne var sat op, målte vi temperaturen i kælderen, og den lå hele 5-6 grader lavere end tidligere,” fortæller ejendomsmester i ejendommene på Johannes V. Jensens Allé, Kim Damgaard. Dette er med til at dokumentere at varmen bliver der hvor den hører til – nemlig i beboernes lejligheder.

Anbefaler til andre p-kældre

Projektet blev udført af isoleringsvirksomheden Allan Ploug A/S, der anbefaler ISOVER DUO til de endnu mange uisolerede lofter i parkeringskældre, der overalt i landet skaber problemer med kolde gulve i lejlighederne ovenpå.

”ISOVER DUO er i mange tilfælde den helt rigtige løsning på denne udfordring. Dertil kommer, at pladerne vejer meget lidt og nemt monteres med to skruer. Samlingerne mellem pladerne lukkes ved hjælp af en medfølgende tape, som også kan bruges til at diskrete udbedringer, hvis der skulle opstå en skade,” beretter projektleder hos Allan Ploug A/S Mads Ploug,som også er begejstret for, at pladernes alu-overflade hurtigt og enkelt kan rengøres med en fugtig klud, hvis bilernes udstødning skulle gøre dem mørkere med tiden.

Isoleringen af parkeringskælderen blev gjort mulig med blandt andet et energisparetilskud fra energiselskabet SEAS-NVE, et kontant tilskud, som Allan Ploug A/S hjalp ejerforeningen med at indhente.

For tekniske spørgsmål, kontakt: Peter Munk, tlf. 20 69 97 80, peter.munk@saint-gobain.com