Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Hvordan får vi forankret hele processen fra bygherre til sidste mand på byggepladsen?

22 Juni 2017

Som materialeleverandør til tekniske isolatører oplever vi ofte, at den tekniske isolatør er en af de sidste aktører på byggepladsen og har ringe kår for at kunne udføre sit arbejde jf. gældende normer for teknisk isolering. Det kniber simpelthen med pladsen til at kunne montere isolering og dermed også med arbejdsmiljøet. Disse forhold gør det svært at installere isoleringen på en hensigtsmæssig måde, og det har derfor længe været et ønske for os, at kunne indgå i en anden form for samarbejde gennem hele byggeriets værdikæde.

Målet må være at kunne aflevere et godt byggeri til bygherre og ikke mindst til de mennesker, der skal bo, leve og arbejde i dem efter ibrugtagning, uden at nedslide de håndværkere, der udfører arbejdet.

I Saint-Gobain deltager vi aktivt i REBUS, der er et dedikeret samfundspartnerskab, hvor alle led fra byggeriets værdikæde er samlet for at fremme bæredygtige renoveringer til gavn for brugere, industrien, miljøet og samfundsøkonomien.

Målet med REBUS er:

  • At bidrage til strategiske organisationsformer og rammevilkår, som sikrer muligheden for langsigtet udvikling, fleksibilitet og optimal logistik i et renoveringsprojekt.
  • Industrielle, tekniske løsninger til facader og installationer.
  • Digitale performance-modeller, der skal bruges til styring og dokumentation af en effektiv renovering, der også sikrer et godt indeklima og en god funktionalitet.

Med en sammenkædning af de mange indsatser blandt aktørerne i byggeriets faser i bl.a. forskningsprojekter som REBUS, i den nye udbudslov (som trådte i kraft 01.01.2016) samt ved hjælp af digitale redskaber forsøger byggeriets aktører at samskabe, for at nå den produktivitetsforbedring i byggeriet, der i mange år har været en naturlov i mange andre industrier. 

I Saint-Gobain ser vi store muligheder for at bidrage til den proces, der pågår nu og over de kommende år, og ikke mindst til at nå målene:

  • At skabe nye rammer for samarbejde mellem byggeriets parter gennem ALLE byggeriets faser
  • Nye tekniske løsninger, der giver alle aktører bedre arbejdsvilkår for at udføre deres fagentreprise
  • Digitale modeller, der tager højde for arkitektens visioner, ingeniørens beregninger, bygbarheden og byggelogistikken.

Med fokus på ovenstående og en øget dialog, planlægning og digitale redskaber, skal det kunne lykkedes at komme bl.a. pladsproblemet for de tekniske isolatører til livs. Hertil kommer mange andre problematikker, f.eks. undgå at indbygge nye fejl i et renoveringsprojekt og opnå en god beboerdialog og byggelogistik, mens renovering pågår.

Hos Saint-Gobain tror vi på, at dette er vejen frem. Og ligeså meget, som vi glæder os over de igangværende projekter, ser vi frem til forhåbentlig at se mange flere initiativer, der kan sikre fremtidens byggeproces.

Ønsker og bidrag fra Saint-Gobain til aktørerne i byggeriet faser:

Med højeffektive isoleringsløsninger fra ISOVER, bygnings- og rumakustik fra Gyproc, designgulve og opmuringsmørtler fra Weber, indeklima- og rumkomfort fra Ecophon samt dagslys og personlig komfort fra Glassolutions skaber vi i Saint-Gobain fundamenter for at give byggeriets aktører råderum til at fremme en god renovering.

Fakta om REBUS:

www.rebus.nu

REBUS er en sammenskrivning af ordene Renovating Buildings Sustainably.Med partnerskabet har vi sat os for at finde nye løsninger på de udfordringer som præger renoveringsområdet i dag. Gennem en række fokusområder og afprøvning i fuldskala, udvikler vi metoder og værktøjer til energirenovering, der gavner miljøet, beskæftigelsen, indeklimaet og innovationskraften i byggeriet. Projektet skal sikre 50% lavere energiforbrug efter renovering, 30% lavere ressourceforbrug under renovering og 20% øget produktivitet.

REBUS-projektet skal udvikle og demonstrere tre konkrete løsninger:

Strategiske organisationsformer og rammevilkår, som sikrer muligheden for langsigtet udvikling, fleksibilitet og optimal logistik i et renoveringsprojekt.

Industrielle, tekniske løsninger til facader og installationer.

Digitale performance-modeller, der skal bruges til styring og dokumentation af en effektiv renovering, der også sikrer et godt indeklima og en god funktionalitet.

Innovationsfonden har investeret 35 mio. i projektet, Realdania 8 mio. og Grundejernes Investeringsfond har bidraget med 6 mio. Med partnernes medfinansiering er budgettet for REBUS samlet set ca. DKK. 81 millioner.

Partnere

Teknologisk Institut, Danmarks Tekniske Universitet, NCC Denmark A/S, Saint-Gobain Nordic A/S, Henning Larsen Architects A/S, COWI A/S, Aalborg Universitet / Statens Byggeforskningsinstitut, Frederikshavn Boligforening og Himmerland Boligforening.