Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Hvad har Rigshospitalet, Odense Musikhus og Pandora til fælles?

2 Februar 2017

De har alle valgt en optimeret løsning, og inkluderet den nye Habito™ gipsplade i projektet. Habito er nemlig et rigtig godt alternativ til fibergips eller træplader, og så har pladen nogle klare fordele i forhold til robusthed, lydisolering og brand.

Habito har samme pladetykkelse som en normal gipsplade, og det giver nogle fleksible muligheder for at anvende Habito i konstruktionen. Grundet pladetykkelsen er det nemlig muligt kun at anvende pladen i dele af væggen, hvor der for eksempel er et behov for en skruefast eller en mere robust løsning.

Pandora

Det nye 14.000 m2 PANDORA domicil på Havneholmen i København, er et godt eksempel på brugen af Habito™ som alternativ til træplader. Ved at vælge Habito kunne man nemlig undgå trækonstruktionen, og derved også leve op til kravene til lyd og brand.

Entreprenøren skulle nemlig opfylde et brandkrav på 60 minutter. Men med træplader i konstruktionen var det ikke muligt at leve op til brandkravet. Derfor valgte entreprenøren at anvende Habito pladen, som effektivt kunne opfylde brandkravet BS 60 - 60 minutter.

Entreprenøren skulle ligeledes overholde en lydisolation på 52 dB. Her var Habito endnu en gang et rigtig godt valg. Ved anvendelse af træplader ville det nemlig være nødvendigt at montere det inde i mellem lægterne (Gyproc XR95 lydlægter). Og da der efterfølgende skulle monteres 95 mm isolering for at overholde lydkravet, ville det gøre monteringen meget mere besværlig.

Habito blev ligeledes anvendt i dele af væggen, hvor man ønskede en skruefast væg til ophængning af TV skærme.

Odense Musikhus

I ODEON, det nye Musik- og Teaterhus i Odense på 32.000 m2, indgår der også Habito™. Her valgte man det igen frem for træplader, grundet den monteringsfrihed Habito giver efterfølgende.

Her skulle der nemlig monteres ca. 70 akustik-kasser af træ på en 9 meter høj væg; akustik-kasser der hver især vejer ca. 35 kg stykket. Med Habito var det muligt at hænge kasserne direkte i væggen, da pladen er skruefast og kan klare op til 40 kg per skrue. Hele væggen er fyldt med akustik-kasser med en samlet vægt på ca. 2,5 tons, som alt sammen hænger i Habito-pladen.

Den 9 meter høje væg er bygget op af 3 lag gips. Først 1 lag Gyproc Normal, dernæst Gyproc Habito og til sidst et lag Gyproc Planum, der er skruet direkte ind i Habito-pladen.

Rigshospitalet

I Rigshospitalets nye fløj på 68.000 m2 er Habito™ også en del af projektet. Her valgte man Habito i stedet for fibergips, da man ønskede skruefaste vægge. Men skruefastheden er ikke den eneste fordel ved at vælge Habito frem for fibergips.

Med Habito får man nemlig også en mere robust konstruktion med gode lydisolerende egenskaber og en høj brand modstand, og så er der nogle helt klare fordele i forhold til monteringen.

Habito har nemlig en lavere vægt end fibergips, og det gør at man kan vælge længere plader og derved slippe for en masse pladesamlinger. Det er en rigtig god løsning, hvis man gerne vil undgå tidskrævende og dyrebar spartling.