Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Gyptone akustiklofter bevarer den arkitektoniske kvalitet på prisbelønnet skole

5 Oktober 2015

Da Dyvekeskolen som en del af Urbanplanen skulle renoveres var det vigtigt for arkitekterne at bevare den oprindelige arkitektur

Da Dyvekeskolen i København, en skole fra 1970’erne, stod overfor en renovering var arkitekternes krav klare. Der skulle fokuseres på en god akustik med fokus på de skærpede lydkrav, optimeret holdbarhed og totaløkonomi, og så skulle det være en æstetisk løsning der understøttede den eksisterende bygning, dvs. respekt for den oprindelige arkitektur.

”Gyptone akustiskelofter vinder på alle tre punkter, som skal være opfyldt i dette undervisningsbyggeri: de arkitektoniske krav, kravene om funktionalitet og kravene til totaløkonomi. Derfor var Gyptone det rigtige valg på Dyvekeskolen”, siger Uffe Bay Shmidt, arkitekt i KANT Arkitekter.

Den æstetiske kvalitet var afgørende for valget af Gyptone akustiklofter, men det spillede også en væsentligt rolle, at gipspladerne modsat andre løsninger kan tåle det ”hårde” skolemiljø med aktive skoleelever – nemt kan repareres og kan males igen og igen.

Respekt for den oprindelige arkitektur

Dyvekeskolen skulle igennem en gennemgribende renovering, hvor også de oprindeligt lofter i klasselokaler og gangarealer skulle fornyes, og her var det vigtigt for arkitekterne at være tro mod de oprindelige lofter.

Arkitekt Uffe Bay-Smidt fra KANT arkitekter glæder sig over, at netop løsningen med Gyptone Quattro viste sig at skabe det mest behagelige akustiske miljø, for de klassiske, perforerede gipsplader er arkitektonisk den mest korrekte og mest elegante løsning.

”Med Gyptone akustiklofter kunne vi bevare den arkitektoniske kvalitet i byggeriet. En udskiftning til andre loftstyper ville have været et væsentligt og negativt indgreb,” fortæller arkitekten bag renoveringen af skolen.”

Akustisk set er det et gennembrud for gipslofter

Der er meget der skal gå hånd i hånd på skolerne, når det drejer sig om det akustiske miljø. Lavere efterklangstid, mindre støj og forbedret taleforståelse er alt sammen med til at sikre et godt akustisk miljø, og her levede gipslofterne fuldt op til de skærpede krav fra Københavns Kommune.

Arkitekt Uffe Bay Schmidt er heller ikke i tvivl om gipslofternes gennembrud, ”Det var en øjenåbner for os, at man med gipsplader kunne leve op til de nyeste, meget strenge efterklangskrav – ved at kombinere Gyptone akustisklofter med bagvedliggende absorbenter og gangske få vægabsorbenter.”