Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Gammel container bliver til et state-of-the-art lydstudie

28 Juni 2016

Turning Tables lydstudie

Gyproc var med da en 20 fods gammel skibscontainer skulle ombygges til et mobilt lydstudie. Container Lab, som det også kaldes, er et initiativ sat i gang af NGO’en Turning Tables, der siden 2009 har været med til at give marginaliserede unge en stemme gennem musikken.

Normalt arbejder Turning Tables med marginaliserede unge i verdens brændpunkter, men de seneste måneder har det nye mobile lydstudie været rundt i Danmark for også at give en stemme til udsatte børn og unge her i landet. Sammen Al Agami og Phase 5 har Container Lab besøgt unge hjemløse i Århus, et socialt boligbyggeri i Albertslund samt uledsagede flygtningedrenge på Ærø. Og nu er tiden kommet til Roskilde Festival, sidste stop på ruten.

Container Lab bliver til virkelighed

Hos Gyproc er vi stolte over at have været en del af et så spændende projekt, hvor vi kunne bidrage med ekspertise og produkter og være med til at gøre Container Lab til virkelighed. Så da Turning Tables kom til os i starten af året, var vi straks med på idéen. Men hvordan ombygger man egentlig en gammel container til et state-of-the-art lydstudie? Det gør man ved at samle et stærkt team, og derfor tog vi fat i flere af vores søsterselskaber fra Saint-Gobain koncernen. 

”I Saint-Gobain har vi en unik mulighed for at samarbejde og supplere hinanden på tværs af koncernens forretningsområder. Turning Tables’ Container Lab var en god anledning til at udfordre, hvad der teknisk set kan lade sig gøre på så lidt plads, som i en 20 fods container – og på meget kort tid,” fortæller Søren Munck Rasmussen, specifikationskonsulent hos Gyproc. 

Og sammen med arkitekt hos Turning Tables, MAA Mija Byung, der har specialiseret sig i at tegne lydstudier og koncert- og spillesteder, blev containeren forvandlet til et smukt og solidt studie.

Den helt perfekte lyd

For at opnå en høj graf af lydisoleringen blev Container Lab opbygget efter box-i-box princippet. Vi leverede stålskelet samt flere typer gipsplader, Ecophon avancerede lydabsorbenter, Isover højtydende isolering og Saint-Gobain Glassolutions vinduer og glasdøre. 

"Saint-Gobain har med Gyproc som projektleder givet projektet den perfekte værktøjskasse med materialer der har unikke egenskaber, når det gælder for eksempel akustik. Det har krævet mange beregninger at nå frem til, hvor tæt vi skulle lægge gipsen, niveauet af gipsfasthed, kombinationen af gips og isolering og afstanden mellem ruderne. Ambitionen var at forvandle containeren til et lydstudie, der lever op til musikbranchens højeste standarder, og det er i den grad lykkedes trods en stram tidsplan," fortæller Mija Byung.

Tak for et godt samarbejde, og tak til Turning Tables for det arbejde de gør for udsatte børn og unge rundt omkring i verden.

Følg Turning Tables på facebook