Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Følg med Saint-Gobain ind i den bæredygtige fremtid

14 November 2017
Bæredygtighed er kernen i det Saint-Gobain kan tilbyde, sammen med kundernes og slutbrugernes ønsker.

- Vores mål er altid at levere de mest bæredygtige løsninger tilgængelige, for at hjælpe vores kunder med at nå sine bæredygtighedsmål, siger Camille Fabre, Saint-Gobains Sustainability Director i Norden og Baltikum.

For at lykkes dermed, arbejder koncernen konstant på at forbedre miljøpåvirkningen af de produkter og løsninger, der fremstilles. Saint-Gobains politik er altid at kommunikere produktets miljøpåvirkning og vise, hvordan de kan bidrage til bedre bygninger.

- Vi er meget mere end en leverandør af enkeltprodukter. Men snarere en partner, som gerne arbejder langsigtet i tæt samarbejde, for at udvikle mere komfortable og bæredygtige bygninger, der imødekommer vore kunders behov.

Reducere klimapåvirkningen

Saint-Gobains tekniske kompetence samt service og rådgivning er skræddersyet til aktører, hvis mål er at bidrage til at bygge en bæredygtig fremtid. Den globale erfaring kombineret med lokal forankring giver koncernen gode muligheder for at forudse forandringer, og at kunne udvikle de løsninger, som byggebranchen efterspørger. Mange Saint-Gobain-produkter bidrager til bæredygtige bygninger. Et eksempel er isoleringsløsninger, hvis hovedfunktion er at isolere bygninger, for at kunne opnå et lavt energiforbrug og lave CO2-udledninger.

- Samtidig med at vi arbejder for at vores løsninger skal mindske påvirkningen på klimaet, giver vi vores kunder, som anvender løsningerne, gode ergonomiske forudsætninger for at kunne arbejde smidigt og effektivt med en lav belastning på kroppen.

Hvad er det vigtigste spørgsmål inden for bæredygtighedsområdet i dag?

- Byggebranchen har stor indflydelse på drivhusgasemissioner og den globale opvarmning. Hele byggebranchen tegner sig for 40 procent af verdens samlede energiforbrug og en tredjedel af alle kuldioxidemissioner. Derfor spiller bygninger, og hvordan vi bygger dem, en central rolle, hvis vi ønsker at temperaturstigningen skal holde sig under 2 grader*. Den gode nyhed er, at vi ved, hvordan vi skal lykkes. Og løsningerne er allerede på markedet. I dag er det muligt at bygge nærmest nul-energibygninger, som også er bekvemme at leve og bo i.

Camille Fabre vil, at vi også skal løfte den cirkulære økonomi frem som et hovedtrend, og hun mener at det er helt tydeligt, at ”take make dispose” ikke længere er en bæredygtig model

- Ressourcer bliver knappere. I takt med at verdens befolkning stiger, må vi ændre os og tænke på en ny måde i forhold til, hvordan vi gør ting. Dette gælder ikke mindst i byggebranchen.

Vigtige fremtidsspørgsmål

Her er nogle spørgsmål, som Camille Fabre mener, at byggebranchen skal kunne svare ja på i de kommende år: Kan vi anvende genbrugsmateriale til fremstilling af nye produkter? Kan vi anvende andres biprodukter, som en ressource i fremstillingsprocessen? Kan vores produkter genbruges, når de ikke længere kan anvendes? Hvordan kan bygninger og byggeprodukter designes til dekonstruktion og genanvendelse?

- Inden for Saint-Gobain Nordic & Baltics har vi længe arbejdet med disse spørgsmål. Et tydeligt eksempel på dette er ISOVER isoleringsmateriale, som er lavet af op til 80 procent genbrugsglas. Og varemærket Gyproc har en genbrugstjeneste til gipsplader i flere lande. Gyproc gipsfabrik i Kalundborg er en del af et industrielt samarbejde, hvor virksomheder udveksler materialer.

Hvordan opfylder Saint-Gobain byggebranchens fremtidige krav til bæredygtige løsninger?

- For at opfinde morgendagens løsninger skal vi, på en mere systematisk måde, tage højde for de tre søjler inden for bæredygtighedsudvikling: Mennesker, Miljø, Økonomi. For at lykkes dermed har Saint-Gobain udviklet sin egen Eco-innovationsmetode. Ved at udvikle innovative og rentable produkter og løsninger, som har en bedre effekt på mennesker og miljø, giver Saint-Gobain merværdi til sine kunder. Hidtil har mere end 600 af koncernens ansatte over hele verden lært denne metode.

- Vi mener, at livscyklusvurderinger (LCA) og miljøproduktdeklarationer (EPD’er) er de bedste værktøjer til måling og kommunikation af de miljømæssige konsekvenser, vores løsninger har.

Innovative løsninger

Saint-Gobain arbejder i stigende grad på systemniveau ved at kombinere løsninger fra egne varemærker. Et banebrydende eksempel på dette er Silent Wall – en innovation udviklet i Sverige, som har gode akustiske egenskaber og kombinerer produkter fra ISOVER, Weber og Gyproc.

- Hvis vi skal hen imod en bæredygtig byggebranche, så skal vi arbejde sammen, både i Saint-Gobain men også i et eksternt samarbejde på tværs af byggebranchens værdikæde. Vi tror på partnerskab, og det at arbejde sammen både lokalt og globalt.

- Det er også grunden til, at vi er involveret i samarbejdsprojekter som REBUS i Danmark, hvor målet for millionprogrammet ligger klart. Energiforbruget skal falde med 50 procent, ressourceforbruget med 30 procent og produktiviteten i byggeprocessen skal øges med 20 procent. Bæredygtighed kommer til at være an afgørende faktor for byggebranchens rentabilitet i fremtiden.

- Bæredygtige konstruktioner udgør allerede en fjerdele af den samlede byggeaktivitet. Og det vokser hurtigt. I sidste ende tilføjer bæredygtige bygninger merværdi for alle interessenter i værdikæden. Lavere driftsomkostninger, lavere energiomkostninger og forbedret produktivitet.

*Det såkaldte 2 graders mål, betyder at gennemsnitstemperaturen over hele kloden ikke bør være mere end to grader højere i 2100, end den var i 1900. At man kun har valgt to grader handler om, at konsekvenserne vil blive overkommelige og med god planlægning kan menneskeheden klare at leve med forandringerne.

Se videointerview med Camille Fabre