Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Energi- og komfortrenovering har løftet medarbejder-tilfredsheden i Borgerservice i Kolding

25 November 2016

Glade medarbejdere og penge sparet på varmeregnskabet. Det er nogle af resultaterne efter en markant energi- og komfortrenovering af Borgerservice Kolding.

Nogle af de mest kendte klager fra medarbejdere i kontormiljøer, skoler og børnehaver, er klager over træk, kuldenedfald og problemer med at styre temperaturen. Disse temaer var tidligere også til debat mellem ledelse og medarbejdere i Borgerservice, Bredgade, Kolding.

Men den situation er nu ændret efter udskiftning af vinduespartier, efterisolering og tætning af klimaskærmen. Resultat er en markant højere medarbejdertilfredshed, fornyet komfort i bygningen og markante energibesparelser.

"Det har stor betydning for os, at personalet trives i bygningen – ikke bare om formiddagen, men hele dagen. Derfor er vi meget tilfredse med den komfort, som det har medført at få udskiftet vinduerne, efterisoleret og gjort bygningen tæt. Og som økonomichef i kommunen er det naturligvis positivt at se en faktisk besparelse på godt 33 % sammenlignet med året før” udtaler John Burchardt, Økonomichef, Kolding Kommune.

RenoveringsløftBygningen, som Borgerservice har til huse i, er en traditionel rødstensbygning fra 1980. I sommeren 2015 blev et renoveringsløft i form af nye vinduespartier med vacuum isolering i brystningspartierne gennemført. På denne måde blev det muligt at udskifte hele vinduespartiet udefra, at undgå at skulle flytte bygningens luft-varmeinstallation, at bevare den oprindelige tykkelse i facadeelementet samt at overholde 2010-energikravet for renovering.

Derudover blev en række vinduer mod syd forsynet med indbygget persienne, hvilket har gjort det muligt for den enkelte bruger at solafskærme ud fra sit individuelle behov. Med de nye vinduer med lav U-værdi, karme uden kuldebroer og styring af solindfald, isolering samt tætning af fuger omkring elementet, har man opnået en væsentlig bedre komfort uden trækgener.

Komfortrenovering i tæt samarbejde
Projektet blev gennemført efter en grundig planlægningsfase, hvor rådgivende arkitekt og Kolding Kommune i en meget tidlig fase undersøgte markedet for løsninger, der kunne give den ønskede effekt. Herefter blev et tæt samarbejde med alle byggeriets parter indledt.

”Når man, som det var tilfældet her, griber processen an på en måde, hvor alle interessenter i processen bliver budt ind tidligt, giver det nogle helt andre muligheder for at skabe en god løsning, end det normalt er tilfældet. For os betød det, at vi kunne byde ind med vores ekspertise og bidrage til, at løsningen bliver optimal inden for rammerne. Jeg tror, at vi alle har gjort rigtigt gode erfaringer i dette projekt,” siger Peter Hedegaard fra Saint-Gobain, der udover viden blandt andet har leveret glas og isolering.

Fakta
Bygherre:
Projektleder:
Energikoordinator:
Rådgivende arkitekt:
Entrepriseform:
Facadeelementer:
Materialeleverandører:
Entreprisesum:
Kolding Kommune
Ole Lund, Kolding Kommune
Lars Højensgaard, Kolding Kommune
Lars Edmund A/S
Hovedentreprise, Bisgaard-Boysen
Tarpgaard
Saint-Gobain Glassolution og Schüco, Saint-Gobain ISOVER
1.200.000 mio.