Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

DI Byg: Kæmpe gevinster ved byggeoptimering

19 September 2017

Byggeoptimering er ”hot”. Mange taler meget om det. Og med god grund. For der er kæmpe gevinster at hente ved at optimere processerne ude på byggepladserne – både økonomisk og miljømæssigt. Alligevel er der i praksis sjældent fokus på at udnytte de oplagte muligheder.

Ifølge branchedirektør Elly Kjems Hove fra DI Byg skyldes det, at byggebranchen er præget af en kultur af mistillid og konflikter. Hun henviser i magasinet DI Business til konsulenthuset McKinsey, som har vurderet, at tidsplanerne i byggeriet typisk overskrides med 20 procent, og at budgetterne overskrides med hele 80 procent.

Hos Gyproc har byggeoptimering været en integreret del af forretningen siden 1996, og DI Business henviser da også – som det gode eksempel – til Gyprocs og entreprenøren Elindcos tætte samarbejde ved et nybyggeri på Rigshospitalet i København.

Det handler om planlægningsfasen

Ifølge key account-manager Allan Gullaksen, Gyproc, skyldes den manglende byggeoptimering, at man stadig fokuserer mere på, hvad de enkelte produkt koster, end på de langt større økonomiske fordele, der ligger i at optimere alle processerne på byggepladsen. Man undlader ofte at inddrage alle de centrale parter i byggeriets planlægningsfase.

”Men ved at være tidligt med i processen, og med baggrund i min viden om byggeoptimering, ved jeg, at med en ordentlig projektgennemgang kan selv små tilretninger føre til store besparelser,” udtaler Allan Gullaksen til DI Business.

Her beskrives det, hvordan en tidlig dialog mellem bygherre, entreprenør og Gyproc førte til, at Gyproc kunne levere næsten færdige samlesæt. Takket være dialogen valgte entreprenøren at skifte til en lettere gipspladetype, der gjorde det muligt at benytte højere plader og undgå synlige samlinger i loftet. Pladerne skulle ikke skæres til på pladsen, så her blev der ifølge DI Business sparet mange penge på de dyre timelønninger. Og det var blot en af flere besparelser på sygehusbyggeriet, som skyldtes en optimal byggeoptimering.

Læs mere om, hvordan du kommer i gang med byggeoptimering i PDF’en Gyproc ByggeOptimering, eller kontakt Allan Gullaksen på 20 15 01 08 eller allan.gullaksen@gyproc.com.