Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Bæredygtige bygninger er vigtige

25 September 2017

I denne uge sætter World Green Building Council fokus på bæredygtige bygninger i forbindelse med World Green Building Week. Saint-Gobain støtter initiativet og deler ambitionen om et mere bæredygtigt bygget miljø.

Bæredygtighed, især klimaforandringerne, har stået højt på dagsordenen i flere år, og i denne sammenhæng er bygninger og det byggede miljø vigtige fokusområder.

Udtrykket grønt byggeri forbindes ofte med vedvarende energi og energibesparelser. Det er selvfølgelig ekstremt vigtigt, hvis vi skal vinde kampen mod klimaforandringerne, men hvis bygninger virkelig skal være bæredygtige, skal de også gøre noget for menneskers sundhed og velvære.

- En bæredygtig bygning er en bygning, som tager hensyn til mennesker, planet og velstand i alle stadier af dets livscyklus: fra udvinding af råvarer, til byggeri, anvendelse og nedrivning. Først da kan en bygning betegnes som bæredygtig, siger Camille Fabre, Sustainability Director i Saint-Gobain Nordic & Baltic.

I Europa tilbringer mennesker op til 90 % af deres tid i bygninger[1]. Påvirkningen af menneskers sundhed og velvære er derfor betydelig: I bygninger påvirkes mennesker af luftkvaliteten inden døre, af akustikken, af adgangen til dagslys, af den rigtige temperatur. Det er alle parametre, som har indflydelse på, hvordan vi lærer, leger, arbejder og sover.

Der bruges 8,5 billioner euro på bygningsrelaterede varer og tjenester hvert år, og byggebranchen udgør derfor en væsentlig del af økonomien.

I forhold til påvirkning af planeten står bygninger i dag for næsten 25 % af CO2-udslippet. Og ifølge Global Alliance for Building and Construction forventes det globale bygningsgulvareal at være fordoblet i 2050[2], hvilket betyder, at vi hele tiden skal arbejde på at forbedre både løsningerne og den måde, vi bygger på.

- Den gode nyhed er, at løsningerne til at mindske denne påvirkning drastisk, allerede findes. Men de skal implementeres. Det betyder, at vi har behov for mere samarbejde på tværs af værdikæden, vi skal ændre den måde, vi arbejder på, og starte nye partnerskaber. I Saint-Gobain vil vi meget gerne gøre vores under overgangen til bæredygtige bygninger og den cirkulære økonomi. Vores mission er klar: Vi vil gerne skabe fantastiske levesteder og forbedre dagligdagen ved at kombinere komfort og bæredygtighed.


World Green Building Week afholdes mandag den 25. september 2017 til søndag den 1. oktober 2017.


[1] http://indoor-air-quality.jrc.ec.europa.eu

[2] http://www.globalabc.org/