Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor
Tlf.: 
59 57 03 30

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår
 

You are here

Lydisoler rum i lejlighed

For den som har en lydhør lejlighed findes der flere gode metoder til at lydisolere rum eller vægge, og mindske lydniveauet med lydabsorberende materialer og løsninger.

Forskellen mellem lyd og støj er, at støj er en uønsket lydkilde, som er svær at kontrollere, fx trafikstøj eller højlydt musik fra naboen.

Støj er subjektiv. Det er derfor individuelt, om du oplever en given lydkilde som forstyrrende, og om det dermed kan betragtes som støj. Musik kan med andre ord være støj for nogle mennesker og sød musik for andre. Men så snart musik filtreres gennem en bygningskonstruktion, vil de færreste anse det som musik, og i stedet opfatte det som støj.

Der findes tre typer lyd:

  1. Luftlyd er lyd, som går direkte ud i luften – for eksempel snak, råben, sang og musik
  2. Strukturbåret lyd er lyd, som forplanter sig i form af vibrationer i faste konstruktioner –  for eksempel trinlyd, vibrationer fra vaskemaskinen, døre der smækker osv.
  3. Udefrakommende lyd er typisk en blanding af punkt 1 og 2 – for eksempel forbikørende lastbiler (vibrationer og motorstøj).


Man skelner mellem to metoder til dæmpning af lyd:

  • Lydisolering. Man forhindrer at lyden forplanter sig fra et sted til et andet.
  • Lydregulering. Man regulerer akustikken (efterklangstiden) i selve rummet med lydabsorberende materiale, som for eksempel Gyptone akustiklofter, en måtte på gulvet eller tykke gardiner ved vinduerne.


Gyproc gipsplader er et godt valg af beklædningsmateriale, når du lydisolerer. Gips er nemlig et tungt lyddødt materiale. Samtidig bidrager gipsplader til en god brandbeskyttelse.

Ved lydisolering af ”kolde bygningsdele” kan du også spare penge på varmeomkostningerne. Lydisolering kan derfor være en god investering, som hurtigt bliver tjent hjem.


Vigtigt
Byggebranchen har mange specialister på forskellige områder, som (mod betaling) kan hjælpe dig med at få styr på dine lydproblemer. En rutineret bygningsakustiker kan være din redning for at undgå unødvendige indgreb, som ikke giver værdi for pengene. En bygningskonsulent kan som oftest også give dig gode råd om omkostninger for de forskellige foranstaltninger. Korrekt rådgivning kræver typisk et indgående kendskab til forholdende og indbefatter typisk et besøg af konsulent eller rådgiver, hvorfor  Gyproc som oftest ikke har mulighed for at hjælpe gør-det-selv folk.

Byg om, byg nyt, byg selv

Byggevejledning til dig som renoverer eller bygger selv.

Find nærmeste forhandler