Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Gyptone Activ'Air

Akustiklofter som aktivt forbedrer indeklimaet

Gyproc A/S har introduceret Gyptone Activ'Air®, en patenteret teknologi, som aktivt nedbryder formaldehyd emissioner til uskadelige inaktive forbindelser. Gyptone lofter med Activ'Air* kan dermed aktivt reducere formaldehydkoncentrationen i et byggeri til fordel for indeklimaet.
 
Gyptone Activ'Air har gennemgået uafhængige tests
Effektiviteten af Activ'Air teknologien er testet af det akkrediterede Eurofins laboratorium. Resultaterne viser, at Activ'Air nedbryder op til 70 % af formaldehydkoncentrationen i et kontrolleret testmiljø. Teknologiens evne til at reducere formaldehyd koncentrationen i et givet rum, afhænger af rummets størrelse, mængden af Gyptone Activ’Air loftplader, samt øvrige materialer.

*Activ’Air er tilsat alle Gyptone tiles i formatet 600 x 600 mm med kant A og E15, samt BIG Boards

Baggrund for Activ’Air
Vi bruger op mod 80 % af vores tid indendørs og kvaliteten af det indeklima vi befinder sig i, er derfor meget vigtig. Der er mange faktorer der påvirker indeklimaet, som f.eks. akustik og kvaliteten af den luft vi indånder – begge er derfor fokusområder for Gyptone akustiklofter.
 
Hvad er VOC’er (Volatile organic compounds) ?
Flygtige organiske forbindelser (VOC) er organiske kemikalier, der har et højt damptryk ved almindelig rumtemperatur. Det høje damptryk skyldes et lavt kogepunkt, som forårsager et stort antal molekyler for at fordampe fra flydende eller fast form og ind i omgivende luft. VOC’er er talrige, varierede, og alle steder inde og ude. De omfatter både menneskeskabte og naturligt forekommende kemiske forbindelser. Menneskeskabte VOC er reguleret ved lov, hvor koncentrationerne er de højeste. Skadelige VOC'er er ikke akut giftige, men blandingen af VOC’er kan have langsigtet sundhedsskadelig effekt, fordi koncentrationen er lav og symptomerne udvikler sig langsomt. Formaldehyd anses for en af de værste VOC´er.

Hvad er formaldehyd?
Formaldehyd er overalt omkring os og kommer fra mange forskellige kilder. Formaldehyd bevæger sig ofte frit ind og ud af byggematerialer. Forarbejdede produkter som indeholder klæbemidler, så som undergulv, reoler, skabe og andre møbler afgasser ofte formaldehyd.

Hvordan fungerer Activ'Air?

Activ'Air nedbryder aktivt VOC emissioner, som formaldehyd, men hvordan fungerer det egentlig? Se videoen og lær mere.

Case: Kallo Skole

I forbindelse med et skole renoverings- projekt i Kallo, Belgien, har vi udført test af to næsten identiske lokaler for at dokumentere effekten af Activ’Air

Download Casen her