Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Reparer hul i gipsvæg

Hvis du har hul i din gipsvæg, er du havnet det rette sted. Her viser vi dig trekantsmetoden, som er en meget effektiv og nem måde at reparere huller på.

Hvis din plade er så beskadet at den skal udskiftes, anbefaler vi Habito® gipsplader, som er yderst robust. 

Du kan nemt selv reparere din væg eller dit loft hvis uheldet er ude.

 

Trekantmetoden
Reparation med trekantmetoden giver et godt og holdbart resultat.

1. Skær en trekant ud af en gipspladerest, som er lidt større end skaden på pladen. Afskær kanterne i 45° vinkel. Brug en rasp eller en hobbykniv.

2. Læg trekanten over hullet og aftegn pladestykkets form.

3. Tegn en mindre trekant, ca. 12 mm inden for aftegningen. Udsav den optegnede trekant med stiksav fra hullet og ned til hjørnerne på den indre trekant.

4. Udskær den indre trekantdel med en skarp kniv. Afskær kanterne (i 45° vinkel) i det udskårne hul til linierne på den udvendige trekant. Tilpas hullet til den løse del. Sørg for at du har et par mm ekstra til spartelmasse.


5. Læg et lag spartelmasse på trekantdelens kanter. Tryk delen forsigtigt ind i hullet således at den ligger plant med resten af overfladen. Fjern dernæst overskydende spartelmasse.


6. Lad spartelmassen tørre godt op. Slib og foretag eventuelt en ekstra overspartling for at få det helt jævnt. Når overfladen er helt plan kan du male eller tapetsere.
 

Og det var det! Hvis du har brug for andre gør-det-selv tips, kan du finde dem her på vores gør-det-selv side.

Byg om, byg nyt, byg selv

Byggevejledning til dig som renoverer eller bygger selv.

Find nærmeste forhandler

Undgå huller i din næste væg

Må vi anbefale at du bygger din næste væg med Habito® gipsplader. De er 10 gange så robuste som almindelige gipsplader, og skruefaste så du slipper for forboring og plugs.