Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Læg gulv

Når du lægger gulv er gips er et velegnet materiale som undergulv. Et undergulv af gipsplader vil både være stabilt, dæmpe trinlyd og give en god brandbeskyttelse.

 

Vær opmærksom på

Det gamle gulv som skal bære Gyproc Gulvplank skal være jævnt, bæredygtigt og fuldt understøttet. Hvis det gamle gulv er meget ujævnt, skal der spartles eller slibes, så der opnås en planhed på +/- 2 mm målt over 2 m retskinne.

 

Sådan gør du når du lægger gipsplader på gulv:

Alle gulve: kortkanterne forskydes i forhold til hinanden. Lim gipspladerne kant mod kant med almindelig trælim. De stiblede røde linier indikerer placering af gulvgips ved 2. pladelag.

 

Gulvplader på et gammelt trægulv: Spartel evt. ujævnheder i trægulvet med gulvspartelmasse eller gipsmørtel således at pladens kortkanter ligger plant på underlaget. Monter pladerne på tværs af gulvbrædderne. Lim pladerne kant mod kant med PVA-lim. Skru pladerne fast med Gyproc QSTR 41 Quick. Der kræves to lag gulvgipsplader som underlag til tynd gulvbelægning.

Gulvgipspladerne i andet lag lægges med forskudte kortkanter i forhold til forrige lag. Pladens lang- og kortkanter limes med PVA-lim. Læg vægt på pladerne eller fastgør dem midlertidigt med skruer ind til limen er tør, fjern derefter skruerne.

 

1) Gulvvinyl eller linoleum

2) Gulvspartelmasse – fuldspartling

3) Gyproc Gulvgips 2 lag sammenlimet udlagt svømmende, eller begge lag skruet til den bærende gulvkonstruktion, anvend skrue Gyproc QSTR 35 til første pladelag og Gyproc QSTR 41 til andet pladelag.

Ved Gulvtæppe:

Kun 1 lag Gyproc Gulvgips skruet til bærende gulvkonstruktion

4) Bærende gulvkonstruktion

 

1) Gulvklinker lagt med fliseklæber

2) Gyproc Gulvgips, 2 lag sammenlimet, udlagt svømmende på bærende gulvkonstruktion

3) Bærende gulvkonstruktion (gulvspånplade, gamle planker o.lign.)

 

1) Trægulv/lamelparket udlagt svømmende

2) Evt. blødt mellemlag (eks. underlagspap)

3) Gyproc Gulvplank (1-2 lag) kan evt. fastgøres til bærende gulvkonstruktion

4) Bærende gulvkonstruktion (gulvspånplade, gamle planker o-lign.)

 

God fornøjelse!

Byg om, byg nyt, byg selv

Byggevejledning til dig som renoverer eller bygger selv.

Find nærmeste forhandler