Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Byg lofter

Gipsplader har gode lydisolerende egenskaber, som kan medvirke til dæmpning af lydniveauet imellem to etager. Desuden har gips den egenskab at det er ubrændbart, og et loft af gipsplader bidrager derfor ikke til brandspredning, i modsætning til mange andre materialer.

Lofter kan beklæders med flere forskellige typer af Gyproc gipsplader.

Anvend Gyproc Planum med forsænkede lang- og kortkanter, hvis du ønsker et enkelt og flot resultat uden synlige samlinger. Monter pladerne, spartel samlingerne og mal loftet. Gyproc Normal kan også anvendes, men kræver lidt mere arbejde i forbindelse med spartling af kortkanterne.

Du kan også anvende Gyproc Kortplank, en mindre gipsplade med fasede kanter. Den er let at montere og samlinger skal ikke spartles, kun skruehullerne.

I dag bygges mange hjem med store åbne rum, højt til loftet og hårde materialer. Moderne og flot, men sjældent de bedste akustiske forudsætninger. Hvis du har udfordringer med akustikken i din bolig, anbefaler vi, at du anvender Gyptone akustiklofter, som er med til at forbedre akustikken og som giver dig et bedre lydmiljø. Du kan finde mere information om Gyptone akustiklofter her.

 

Gyproc Planum alt. Gyproc Normal
 

Hvis du ønsker ekstra lyd- og brandisolering kan du montere to lag plader. Monteres to pladelag, skal det nederste pladelag forskydes således, at såvel kort- som langkant samlinger er forskudt i forhold til første pladelag.

Der kan med fordel anvendes en pladehejs ved montering. Skru først i midten af pladen og derefter ud mod kanterne. Ved montage på træforskalling anvendes Gyproc QT 29 Quick-skruer, skruer placeres 10 mm fra pladens langkanter.

Med loftspladen Gyproc Planum som har forsænkede lang- og kortkanter, behøver du ikke at forskyde pladens kortkantsamlinger i forhold til hinanden. Kortkantsamlingerne skal dog altid understøttes af forskalling. Anvend Gyproc QT 29 Quick skruer med ovenstående skrueafstand til pladens kanter.

Hvis du monterer en almindelig gipsplade, som f.eks. Gyproc Normal, som kun har forsænkede langkanter, er det vigtigt at du forskyder kortkantssamlingerne i forhold til hinanden. Da det forhindrer revner i den færdige overflade. Kortkantsamlingerne skal altid understøttes af forskalling. Affas kortkanterne med en kniv, og anvend Gyproc QT 29 Quick skruer til montage af pladen. Skruer placeres 10 mm fra pladens langkanter og 15 mm fra kortkanter og andre skårne pladekanter.

 

Lofter med Kortplank
 

Kontroller først rummets vinkler ved at måle rummets diagonaler med snor eller målebånd. Hvis diagonalerne ikke er lige lange, er rummet skævt, og så er det en fordel at begynde monteringen i midten af rummet.

Du kan placere pladerne i denne rækkefølge, når du ønsker lige store tilpasningsstykker i hver side. Tilpasningsstykkerne bør ikke være smallere end 100 mm.

Hvis rummet er retvinklet, kan du begynde monteringen i det ene hjørne. Derved får du tilpasningsstykker mod den ene væg. Ved montage af Gyproc kortplank er det kun skruehoveder der skal spartles, mens pladesamlinger fremstår synlige.

Gyproc Kortplank kan monteres på langs eller tværs af forskalling. Ved pladekanter som er fuldt understøttet af forskalling, skrues med en afstand på 200 mm. Ved mellemliggende understøtninger skrues med en afstand på 300 mm. Pladerne skrues med Gyproc QT 29 Quick, med en afstand på min. 15 mm til pladekant.

Byg om, byg nyt, byg selv

Byggevejledning til dig som renoverer eller bygger selv.

Skab god akustik i hjemmet

Med Gyptone akustikplader kan du nedbringe generne ved selvskabt støj og skabe et godt lydmiljø i din bolig.

 

Find nærmeste forhandler