Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Lad os bygge let!

Den manuelle håndtering af gipsplader uundgåelige, men vi kan gøre den så let som muligt.

Bedre ergonomi på byggepladsen

Hos Gyproc arbejder vi løbende med at sikre det bedst mulige arbejdsmiljø, for dem der håndterer vores produkter ude på byggepladserne. Vi ved at de udførende udsætter deres krop for hårdt fysisk arbejde hver eneste dag, og derfor har vi udviklet flere ergonomiske løsninger, der letter den manuelle håndtering og gør monteringen lettere og mere effektiv.

For trods diverse hjælpeværktøjer, så er den manuelle håndtering af gipsplader uundgåelige, men vi kan gøre den så let som mulig, således at tunge løft og belastende arbejdsstillinger undgås, hvor det er muligt.

Hos os er god ergonomi ikke nyt. Gyproc var de første til at introducere 900 mm plader, der medførte en væsentlig reducering i pladevægt og en meget lettere håndtering, og siden da har vi udviklet flere ergonomiske løsninger:

Gyproc ErgoLite - en 25% lettere gipsplade der skåner ryg og skuldre

Vores ErgoLite® gipsplade er en ergonomisk løsning, der gør monteringen af indervægge med gipsplader nemmere end nogensinde. Pladen vejer 25 % mindre end standard gipsplader, men har den samme slagfasthed. En ErgoLite plade vejer 6,7 kg/m2 og en plade i standardformatet 900 x 2400 mm vejer derfor 5 kg mindre end en traditionel standard gipsplade – altså 14,5 kg i stedet for 19,4 kg.

Med ErgoLite plader bliver løft lettere og kropsbelastningen bliver mindre. ErgoLite pladen er specielt en stor hjælp til gipsmontører, der arbejder i små rum, på skråvægge eller i etageejendomme, hvor pladerne kun kan håndteres manuelt.

Udover en reducering af den arbejdsmæssige belastning på især ryg, arme og skuldre, så er pladen også nemmere at tilskære og skrue i end standard gipsplader.

Læs mere om Gyproc ErgoLite®

Gyproc Habito – en robust løsning der er væsentlig lettere at håndtere

Habito® gipspladen er en ekstra robust løsning til indervægge. Trods styrken er pladen stadig let at bearbejde og montere, og har de samme gode monteringsmæssige egenskaber som traditionelle gipsplader.

Pladens vægt er 12,2 kg/m2 og tykkelsen på 12,5 mm er lig med standard gipsplader. Som udgangspunkt anbefales det altid at der bruges egnede tekniske hjælpemidler til håndtering af gipsplader, når det er muligt og hensigtsmæssigt. Men da manuel håndtering ikke altid kan undgås, kommer pladen i to formater. Udover standardformatet på 900 x 2400 mm, kommer Habito pladen også i et væsentligt lettere format på 900 x 1800 mm, hvorved pladevægten kan holdes under de anbefalede 20 kg.

Grundprincipperne for montering af Habito pladerne er de samme, som ved montering af traditionelle gipsplader. Pladen kan derfor også tilskæres med kniv og er enkel at skrue fast på underlag af stålprofiler. Fordi pladerne har så stor brudstyrke, anbefales der dog brug af sav ved små/smalle pladetilskæringer. Men da pladen kan tilpasses uden el-værktøj er det muligt at reducere støj og snavs på byggepladsen.

Læs mere om Gyproc Habito®

Gyproc ACOUnomic – lydtætte gipsvægge uden brug af fugemasse

Vores ACOUnomic kantprofiler med indbyggede akustiske tætningslister er en god ergonomisk løsning, som kan erstatte traditionelle skinner. Derved undgår du en hel arbejdsproces, og slipper for uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, der ellers belaster ryggen.

ACOUnomic kantprofilerne er hurtige og nemme at montere, og du skal ikke ned på knæ eller op på stilladser for at fuge rundt om kanterne. Det er klart den hurtigste og bedste løsning, når der skal opbygges gipsvægge med krav om en høj lydisolering. Og i modsætning til akustisk fugemasse, så nedbrydes tætningslisterne ikke over tid.

Læs mere om Gyproc ACOUnomic

Gyproc AquaBead - selvklæbende hjørneprofiler med tilhørende værktøj

Gyproc AquaBead er det perfekte valg til hjørner og afslutninger af gipsplader. Sortimentet består af 3 forskellige selvklæbende profiler alt efter hjørnet og vinklen, og et dertilhørende værktøj, for hurtig og nem montering.

De selvklæbende profiler er en langt mere brugervenlig løsning end de traditionelle hjørneprofiler af stål, og oven i købet også mere holdbar. Det selvklæbende papir er nemlig vandaktiveret, så med 3 enkle trin får du perfekte hjørne. Spray med vand, sæt profilet på og vent 30 minutter og det er klar til spartel.

AquaBead er enkelt og hurtigt at anvende, specielt kombineret med det dertilhørende AquaBead værktøj, der anvendes til at presse profilet tæt mod gipspladen. Værktøjet kommer med et langt håndtøj, så du også nemt kan montere profilerne i højden.

Læs mere om Gyproc AquaBead

Gyproc GK – 50% hurtigere montering af nedhængte lofter

Gyproc GK-systemet gør loftmontage til en leg. Det er en nem og hurtig løsning, hvormed det er muligt at montere lofter på halv tid, ved enkelt og hurtigt at klikke loftet på plads, og så kan det ovenikøbet justeres i højden og bredden efter montering.

Systemet monteres nemlig ved at klikke bæreprofilerne og tværprofilerne sammen med beslag, en proces der er væsentlig hurtigere end ved montering af traditionelle nedhængte loftsystemer, hvor profilerne skal skrues sammen. Det er ikke bare hurtigere og nemmere, men også langt mindre belastende for nakke og skuldre.

Læs mere om Gyproc GK

Gyptone Kant D2 – monter akustiklofter nemt og hurtigt

Gyptone Kant D2 er et skjult skinnesystem til vores Gyptone akustikplader, som gør det nemmere end nogensinde at montere akustiklofter.

Selve monteringen er meget enkel og op til 20% hurtigere.  Pladerne med Kant D2 er nemlig konstrueret helt uden brug af lim og metallister, og er derfor lette at skære og tilpasse med kniv. Pladerne kombineres med et nyt T24 skinnesystem, Cross Lock Unipro, som er udviklet med henblik på at skabe et fleksibelt og enkelt system med få dele.

Der er færre stropper at montere, og skinnerne klippes nemt og enkelt sammen, hvorefter pladerne hurtigt og enkelt lægges op direkte på skinnerne takket være den nye kant og nemt skubbes på plads. Derudover, har det også et smart talsystem, da bære- og tværprofilerne er nummereret, så du slipper for at måle op.

Læs mere om Kant D2 og hør hvad montørerne har at sige

Gyproc Hjælpeværktøjer – reducer den manuelle håndtering

Tunge løft og dårlige arbejdsstillinger er væsentlige årsager til nedslidning og arbejdsskader blandt tømrere og andre udførende, derfor anbefaler vi altid at der bruges pladehejs, trækvogne og andre hjælpemidler, hvor det er muligt, for at begrænse den manuelle håndtering.

Vi tilbyder nogle helt basale værktøjer, der letter transporten og monteringen af gipsplader ude på byggepladsen:

  • Gyproc Trækvogn – anvendes hvor der er behov for at flytte et gipspladebundt
  • Gyproc Bukke – anvendes til oplægning af gipsplade bundter. Pladerne er enkle at placere direkte på bukken fra trækvognen  
  • Gyproc Pladehejs – anvendes for at lette håndtering i forbindelse med montering af gipsplader mod loft
  • Gyproc HS-Værktøj – anvendes til montering og bearbejdning af stålprofiler
  • AquaBead Tool – anvendes til enkel og effektiv montering af AquaBead hjørnebeskyttelse. Værktøjet presser spartelprofilet tæt mod gipspladerne og gør det nemmere at nå i højden

Du kan se vores hjælpeværktøjer her