Kontakt
 
Kontakt os
Åbningstider: 
Du kan kontakte Kundeservice mandag til torsdag fra 8:00-16:00 og fredag fra 08:00-15:30
Hovedkontor
Tlf.: 
59 57 03 30

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål til vores produkter eller systemer.

Her finder du kontaktoplysninger:

  Nyhedsbrev
 
Tak for din interesse! For at kunne færdiggøre tilmeldingsproceduren, beder vi dig venligst bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der netop er blevet sendt til dig. Du kan altid tilbagekalde din samtykke via et afmeldingslink i nyhedsbrevet eller ved at sende en e-mail til info.gyprocdk@saint-gobain.com. Du kan læse vores Persondatapolitik her - Privatlivspolitik og servicevilkår

You are here

Gyproc Habito stærk og skruefast gipsplade

Habito

Let fibergipsløsning til indervægge

Aldrig har det været lettere at bygge stærke og skruefaste indervægge. Gyproc Habito® er en let fibergipsløsning til indervægge. Vi har taget alle fibergipsens fordele, men gjort det hele lidt lettere.

Derfor erstatter Gyproc Habito® også vores traditionelle fibergipsplader. For med Habito® lette fibergipsplader får du stadig en robust og skruefast løsning, bare bedre. Pladen er nemlig 10 gange så robust som en standard gipsplade, og væsentlig stærkere end traditionel fibergips. Derudover, er den lettere at arbejde med:

  • Lettere at løfte
  • Lettere at tilskære
  • Lettere at montere

…og så er den lige til at skrue i.

Let at arbejde med

Habito-pladens vægt er modsvarende den for vores Robust gipsplade, nemlig 12,2 kg/m2, og det gør den væsentligt lettere at arbejde med end traditionel fibergips. Derudover, har den de samme gode monteringsmæssige fordele som standard gipsplader. Den kan tilskæres med kniv. Den er enkel at skrue fast på et underlag af stålprofiler. Og så er den beklædt med karton, hvilket giver en glat overflade klar til direkte malerarbejde efter montering.

Derudover, har vi udviklet særlige skruer specielt til montering af vores Habito let fibergipsplader på et skelet af stålprofiler. Dem har vi udviklet for at sikre dig en let montage og det bedst mulige slutresultat. Alle montageskruerne findes som båndede og løse skruer. I den tilhørende brochure kan du se, hvilken montageskrue vi anbefaler alt efter underlag samt antal pladelag. Download brochuren.

Lige til at skrue i

Letfibergipspladen er selvfølgelig udviklet, så den er lige til at skrue i. Så glem alt om forboring og plugs. Nu kan du hænge tunge elementer op direkte i væggen. Én enkelt helt almindelig 5 mm træskrue kan klare op til 40 kg (ovenikøbet inklusiv en sikkerhedsmargen), så nu kan du roligt hænge hylder, skabe, TV mm. op direkte i væggen.

Jo flere skruer, jo mere vægt kan du hænge, og er du i tvivl kan du prøve vores gratis online beregningsværktøj Habito Tool. Det er udviklet specielt til at sikre en korrekt ophængning af tunge genstande på Habito vægge.

Erstat traditionel fibergips eller træplader med Habito

Habito pladerne er et oplagt valg, hvis du har et byggeprojekt, hvor du normalt ville vælge traditionelle fibergipsplader eller træplader:

I stedet for traditionelle fibergipsplader: Traditionelle fibergipsplader er tunge og besværlige at montere, og Habito-pladen har en lavere vægt, der gør den lettere at arbejde med. Ud over et standardformat (900x2400mm), kommer pladen også i formatet 900x1800 mm med en pladevægt under 20kg. Derved, er det muligt at arbejde med større pladeformater, og undgå de mange samlinger og efterfølgende spartling. Da pladen heller ikke har en ru overflade kræver det ingen fuldspartling inden malerarbejdet kan påbegyndes. Desuden kan Habito-pladen tilskæres med kniv. Se mere om fordelene.

I stedet for traditionelle træplader: Ofte anvendes træplader som krydsfiner og OSB-plader, når der ønskes en skruefast overflade. Men nu kan du i stedet anvende vores letfibergipsplade. Pladen har små materialebevægelser ved fugt- og temperaturændringer, så du mindsker risikoen for revner i væggen. Desuden kan den tilpasses med kniv, så du slipper for støv og larm ved tilskæring. Se mere om fordelene.

De andre fordele: Brand, lyd og bæredygtighed

Du får ikke bare et bedre arbejdsmiljø ved at vælge Habito letfibergipsplader. Pladen har også bedre brand- og lydmæssige egenskaber. Brandkrav kan opfyldes uden brug af mineraluld i væggens hulrum, og lydkrav kan ofte opfyldes med en slankere væg. Derved sparer du m2 og sikrer en lavere totalpris.

Gyproc Habito® pladen er testet og dokumenteret til anvendelse i alle Gyprocs systemer til indervægge, og sikrer en bedre væg, hvad enten der vælges en 1-lags eller 2-lags løsning. Og ligesom vores andre løsninger kan Habito indgå i et komplet vægsystem tilpasset dit behov. Dermed tager vi ansvar for hele væggens ydeevne og dokumenter lyd- og brandegenskaber, bæreevne, styrke og kvalitet.

Habito-pladen kan genanvendes 100% til produktion af nye gipsplader, og restprodukter kan afleveres på lige vilkår med traditionelle gipsplader. Den har en lav emissionsudledning og er klassificeret i kategorien M1 af Finnish Indoor Air Association*. Og så har den selvfølgelig også en miljøvaredeklaration (EPD).

* Finnish Indoor Air Associatio er en frivillig finsk emissionsklassificering, der opdeler bygningsmaterialer i tre kategorier, hvor af M1 er den bedste.

 

Se filmen om Gyproc Habito

Find mere information her

Habito Tool

Et beregningsprogram udviklet specielt til at sikre en korrekt ophængning af tunge genstande på vægge med Habito.

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere eller har du brug for hjælp til et byggeprojekt.